Sofienberg, Sofienbergkoret, Sofienberg menighet,
kor, sang, musikk, konsert, cd, TV,
gudstjeneste, messe,
jazz, klassisk, negro spiritual,
dirigent,
John Rutter, Gloria
Helge Harila, Margrethe Ek, kirke,
Oddgeir Kjetilstad, Ketil Grøtting,
kristen,
Oslo Øst, Grünerløkka, Freia,
Dælenenga,
Rodeløkka, Oslo
Tøyen, Carl Berner, Tertitten,
Engelsborg,
kvalitet, miljø,
fellesskap, Unge Voksne-kor
Sofienbergkoret
Forsideartikkel
Forsideartikkel

Steve Dobrogosz gjester Oslo

Sofienbergkoret med storfint akkompagnement:

Den svenske jazzmusikeren og komponisten Steve Dobrogosz fremfører sin jazz-inspirerte Mass med Sofienbergkoret 6. november. Dobrogosz har høstet gode kritikker i Europa, og hans allsidighet har blitt lagt ekstra merke til. Sofienbergkoret ser frem til samarbeidet med Dobrogosz.

 
Steve Dobrogosz, som er bosatt i Stockholm, har blitt svært anerkjent som komponist og musiker. Han har også skrevet en rekke verk for kor og solo piano, men i Norge er Dobrogosz kanskje mest kjent for samarbeidet og plateinnspillinger med norske Radka Toneff på 80-tallet. Konserten 6. november kl 18.00 avholdes i praktfulle Sofienberg kirke, som er kjent for sin flotte akustikk. Korets dirigent, Helge Harila, er stolt over at Dobrogosz har sagt seg villig til et musikalsk samarbeid, og koret gleder seg til konserten.

- Jeg ser frem til å fremføre Mass med Sofienbergkoret i Oslo, sier Dobrogosz. Dirigent Helge Harila er enig, og mener at dette blir en spennende utfordring for koret og seg selv. Ved siden av fellesnummeret Mass, vil Dobrogosz også fremføre solomateriale. Konserten avholdes på allehelgenssøndag, og Sofienbergkoret vil forberede eget stoff i denne anledning.

Musikk som faller i smak
- Jeg vil at musikken min skal låte godt, og være interessant. Derfor overrasker det meg kanskje at Mass, som er mitt første, store korverk og noe jazz-inspirert, er det som har blitt mest populært. At komposisjonen likevel faller i smak hos de fleste er det liten tvil om, det har blitt fremført i over tyve land på fire kontinenter. Jeg skriver det jeg har lyst til å skrive, uavhengig av musikksjanger, sier Dobrogosz.

På hans egen hjemmeside kan vi lese at Göteborgs Posten sammenliknet musikken hans med Gershwin og Porter. Det ble skrevet; "Dobrogosz's musikk er melodiøse mestervek, med en sofistikert harmoni man sjelden finner i dagens musikk." Han innrømmer at han til tross for dette ikke liker å bli sammenliknet eller bli satt i bås.

Om Dobrogosz
- Jeg liker både Beethoven og Shania Twain, svarer Dobrogosz på spørsmål om musikk han selv liker. 49-åringen er født og oppvokst i USA.

Steve Dobrogosz’s varierte repertoar består av mer enn 700 komposisjoner, inkludert orkester-, vokal-, instrumental-, piano-, orgel-, jazz-, pop- og kormusikk. Han sier: – Jeg forbereder for tiden CD-innspilling med en ny sanger jeg har oppdaget. Mer vil ikke Dobrogosz si om den saken. Kanskje har Dobrogosz oppdaget en ny Radka Toneff?


For ytterligere informasjon, kontakt:
Marit Byfuglien, PR-ansvarlig Sofienbergkoret
mbyfuglien@hotmail.com
tlf. + 47 97 19 59 93

Steve Dobrogosz
dobro@algonet.se
tlf. +46 8 39 49 31
http://www.algonet.se/~dobro/

Pressemeldingen som PDF-fil.

 

















Utvikling, design og redaksjon: Oddvar Kolset oddvar@sofienbergkoret.no                  Powered by: PHP, Apache, MySQL, Linux.