Sofienberg, Sofienbergkoret, Sofienberg menighet,
kor, sang, musikk, konsert, cd, TV,
gudstjeneste, messe,
jazz, klassisk, negro spiritual,
dirigent,
John Rutter, Gloria
Helge Harila, Margrethe Ek, kirke,
Oddgeir Kjetilstad, Ketil Grøtting,
kristen,
Oslo Øst, Grünerløkka, Freia,
Dælenenga,
Rodeløkka, Oslo
Tøyen, Carl Berner, Tertitten,
Engelsborg,
kvalitet, miljø,
fellesskap, Unge Voksne-kor
Sofienbergkoret
Artikkel
Artikkel

Kirkevalget 2009

Til høsten er det valg til menighetsråd, og vi i Sofienberg menighet lurer på om du kan tenke deg å stille som kandidat til valg av menighetsråd i Sofienberg menighet?
 
Om Sofienberg menighet
*Sofienberg kirke ligger sentralt til i Sofienbergparken ved Grünerløkka i Oslo. Flertallet av vi som bor i Sofienberg menighet, er mellom 20 og 40 år, og gjennomsnittlig botid for nye som flytter inn i menigheten, er ca. 3 år, noe som i stor grad preger menighetens virksomhet. Antallet barnedåper har for lengst passert antall begravelser, og Sofienberg er i ferd med å bli en ung menighet som tilpasser seg denne situasjonen og møter de behovene som melder seg. Vi vil at menigheten skal være ”Et hjem i Guds kirke på jorden”. Kirken skal være et sted der alle kan føle seg velkomne og godtatt både av Gud og av mennesker, uansett hvem eller hvordan de er.

Hva er menighetsrådets oppgaver?
*De viktigste oppgavene er å
- innarbeide og utrede trosopplæring, kirkemusikk og diakoni
- vedta strategier knyttet til gudstjenesteliv, menighetsbyggende virksomhet, barne- og ungdomsarbeid, forbruk og rettferd, frivillig arbeid og medarbeiderskap
- bestemme hva kirkeofringene skal gå til
- opprette stillinger som er finansiert med menighetsrådets egne midler
- medvirke ved tilsetting av prest, prost og biskop
- vedta bruk og utleie av kirken

Hva forplikter du deg til som medlem av menighetsrådet?
*Du blir valgt for en periode som sannsynligvis blir for to år, og forplikter deg til å stille på menighetsrådets møter i denne perioden. Menighetsrådet har ca. 10 møter i året. Vanligvis er valgperioden fire år, men fordi Kirkemøtet til høsten antakeligvis kommer til å samkjøre valg til menighetsråd med kommune- og fylketingsvalget, vil akkurat denne valgperioden bli på to år (med forbehold).

Hva jobber vi spesielt med i Sofienberg?*
- Gudstjenesten er alltid menighetens viktigste samling. Et av målene med gudstjenesten er å virkeliggjøre menighetens visjon. Gjennom varierte og relevante gudstjenester vil vi kommunisere med mennesker der de er. Vi legger spesiell stor vekt på dåpen og kontakten med dåpsfamilier.
- Sang og musikk står sentralt i Sofienberg menighets arbeid. En lang rekke sangere og musikere bruker vår kirke til øvelser og innspillinger. Sammen med menighetens egne sanggrupper, blant annet Sofienbergkoret, ønsker vi i størst mulig grad å trekke disse inn i gudstjenestene.
- Sofienberg kirke er i ferd med å etablere seg som en konsertkirke. I 2005 ble det avholdt ikke mindre enn 53 konserter av forskjellig slag. Foruten den egenverdien det ligger i en flott musikkopplevelse, er dette med på å bygge ned terskelen inn til kirkerommet og sette kirken på dagsordenen til mennesker som ellers sjelden kommer til gudstjeneste. Konsertvirksomhet er en måte å kommunisere at Gud verdsetter alle sider ved det å være menneske.
- Siden de aller fleste barnefamilier flytter ut av menigheten mens barna ennå er ganske små (3–4-årsalderen), er kontakten med de unge familiene høyt prioritert. Menigheten arrangerer babysang og familiesang for små barn og voksne. Dette arbeidet vil vi bygge videre på i tiden framover.


Hvorfor sitte i menighetsrådet?*

- Du gjør noe uegennyttig – det gir deg en god følelse.
- Du blir del av et kristent fellesskap.
- Du bidrar til å holde lokalkirken levende.
- Du kan sørge for et trygt og godt fritidstilbud for barn og unge.
- Du får innblikk i og påvirker de demokratiske prosessene i kirken.
- Du får et nytt nettverk i ditt lokalmiljø.
- Du kan sørge for at din kirke er en åpen og inkluderende folkekirke.
- Du preger aktivitetstilbud i ditt nærmiljø.
- Du får nyttig styreerfaring du kan bruke i andre sammenhenger.
- Du kan oppdage nye sider ved deg selv.

Vi håper du har lyst og mulighet til å stille som kandidat ved menighetsrådsvalget i Sofienberg 14. september. Ta gjerne kontakt med oss på post.sofienberg@oslo.kirken.no eller 23 62 92 50 dersom du har flere spørsmål om det å sitte i menighetsrådet, eller du kan lese mer i brosjyren som ligger her.

Ta kontakt med menighetskontoret eller Oddvar hvis du kan tenke deg å stille til valg. Nå haster det!

 

















Utvikling, design og redaksjon: Oddvar Kolset oddvar@sofienbergkoret.no                  Powered by: PHP, Apache, MySQL, Linux.