Logo Logotekst

Logo

Hvem vi er


I Sofienbergkoret motiveres vi av å skape flott musikk sammen, enten det er klassiske verk, mer moderne toner, folketoner eller salmer og liturgi til gudstjeneste. Vi gjør både acapella verk og stykker med orgel. Noen ganger setter vi opp større verk med orkester og solister, alene eller sammen med andre kor. Vi har sunget stykker av Händel, Purcell, Mendelsohn, Mozart, Bach, Rossini, Grieg, men kan også gjøre mer moderne stykker fra komponister som Pärt eller Nystedt, eller nye norske komponister som Dyrud og Gjeilo.

Koret har et godt musikalsk nivå og ledes av Alvilde Riiser, som har master i kordireksjon. Med Alvilde som dirigent må vi strekke oss musikalsk samtidig som godt humør og sangglede alltid er med.

Sofienbergkoret består i dag av 30 medlemmer. Høsten 2021 skal vi rekruttere nye medlemmer til alle stemmegrupper. Her kan du lese mer om hva det vil si å være medlem i Sofienbergkoret. Ta kontakt dersom du vil prøvesynge.

Det musikalske er viktig for oss. Men vi ønsker også å være et inkluderende kor som tar vare på hverandre. Sangerne er opptatt av å skape et hyggelig og godt miljø i koret, og koret drar ofte på tur og turne for å opprettholde så vel sosiale som musikalske gleder og ferdigheter. Koret har vært i London, Irland, Tsjekkia, Sverige, Tyskland og Norge på turer. Noen ganger har vi arrangert konserter der vi har vært, andre ganger har vi deltatt på korkonkurranser.

Sofienbergkoret er tilknyttet Paulus og Sofienberg menighet. Vi er heldige som har Sofienberg kirke som fast øvingslokale. Ikke bare er det sentralt plassert ved Sofienbergparken, men det er en kirke med flott akustikk. Kirka brukes både til konserter og innspillinger - og har et av landets beste orgler.